O firmă de arhitectură şi inginerie din Japonia vrea să transforme Luna într-o instalaţie de energie solară gigant, scrie Inhabitat, citat de Business Insider.
Planul îndrăzneţ al companiei Shimizu prevede construcţia unei o staţii de panouri solare pe suprafaţa Lunii, o “curea solară” cu o lungime de aproape 11.000 de kilometri şi o lăţime de 19 kilometri. Compania şi-a propus să exploateze energia alternativă, ca urmare a dezastrului nuclear de la centrala atomică Fukushima din 2011.
Proiectul intitulat “Luna Ring” va fi construit cu ajutorul roboţilor, iar oamenii vor ocupa doar funcţii de supraveghere. Compania care promoveaza pe site proiectul drept "visul Shimizu" nu a furnizat date privind un calendar sau metode reale de construcţie.
Instalaţia va alimenta cu energie de la Soare numeroase staţii de primire din întreaga lume, prin transmisia pe calea mircoundelor şi cu ajutorul laserelor. De acolo, energia va fi distribuită la populaţia întregii planete.
Întrucât nu există condiţii meteo şi nici întuneric pe Lună pentru a limita producţia de electricitate, compania spune că instalaţia ar putea emite 13 000 de terawaţi de energie.
Shimizu argumenteazăcă această sursă inepuizabilă şi non-poluantă de energie verde va aduce prosperitate naturii şi vieţilor oamenilor.
“Conceptul Luna Ring va transforma visele în realitate cu ajutorul unor idei ingenioase, combinate cu tehnologii spaţiale avansate”, spune un reprezentant al companiei.
O firmă de arhitectură şi inginerie din Japonia vrea să transforme Luna într-o instalaţie de energie solară gigant, scrie Inhabitat, citat de Business Insider.
Planul îndrăzneţ al companiei Shimizu prevede construcţia unei o staţii de panouri solare pe suprafaţa Lunii, o “curea solară” cu o lungime de aproape 11.000 de kilometri şi o lăţime de 19 kilometri. Co