Mai întâi au fost cerceii, apoi piercingurile, tatuajele şi tatuajele extreme – scarificarea sau cele care implică modificarea corpului.
Acum este rândul bijuteriilor oculare, o modă de origine europeană care face furori în SUA, scrie vineri în ediţia electronică ziarul El Mundo, preluat de Agerpres. Moda a ajuns la televiziune, care a difuzat imagini de la prima intervenţie de acest tip. În ciuda caracterului inofensiv proclamat de specialişti, care au dezbătut amplu procedura, tot mai multe voci ale experţilor avertizează asupra riscurilor pe care le implică astfel de intervenţii.
Procedura de implant are patent olandez. Institutul pentru inovaţie chirugicală din Rotterdam a realizat primele 10 implanturi şi a scris despre ele, în 2003, în revista Journal of Cataract & Refractive Surgery, susţinând că introducerea de bijuterii de platină în globul ocular nu generează nicio complicaţie la câteva luni după procedură.
Intervenţia denumită în engleză SafeSight Eye Jewelry, constă în realizarea, sub anestezie locală a ochiului, a unei mici incizii în membrana conjunctivală (membrana care acoperă albul ochiului — n.r.). Medicul introduce apoi o bijuterie minusculă în această incizie. În total, procedura durează între 10 şi 15 minute, iar preţul la clinicile americane oscilează între 3.000 şi 4.000 de dolari (între 2.200 şi 2.900 de euro).
Mai întâi au fost cerceii, apoi piercingurile, tatuajele şi tatuajele extreme – scarificarea sau cele care implică modificarea corpului.
Acum este rândul bijuteriilor oculare, o modă de origine europeană care face furori în SUA, scrie vineri în ediţia electronică ziarul El Mundo, preluat de Agerpres. Moda a ajuns la televiziune, care a difuzat imagini de la prima intervenţie de acest tip. În ciuda caracterului inofensiv proclamat de specialişti, care au dezbătut amplu procedura, tot mai multe voci ale exper