Oamenii sunt preocupati de o dietã sãnãtoasã, dar mai putin de diciplina necesarã pentru aceasta, ce presupune prepararea corectã a alimentelor în propriile cãmine, luarea meselor în familie, în tihnã, alãturi de copii, potrivit reprezentantilor medicilor de familie si nutritionistilor.
Societatea Nationalã de Medicina Familiei (SNMF) si Societatea de Nutritie din România (SNR) au lansat, recent, “Cursul de Nutritie” – un program de informare si educare a publicului prin intermediul medicilor de familie cu privire la comportamentele alimentare optime si pericolele tendintelor de consum din ziua de azi. “Dupã absolvirea acestui curs, medicul de familie va dobândi notiunile si abilitãtile necesare pentru a deveni un sfãtuitor real, un punct de referintã accesibil publicului larg în preventia bolilor metabolice si de nutritie, în conditiile în care toate canalele de comunicare abundã de asazise rezolvari cvasi-instantanee care devin periculoase pentru sãnãtate, nefiind verificate si argumentate stiintific”, a precizat medicul Rodica Tãnãsescu, presedintele SNMF. Potrivit acesteia, publicul larg a demonstrat o preocupare pentru o nutritie sãnãtoasã, dar nu si disciplina de care este nevoie pentru aceasta. “În urma parcurgerii acestui curs, colegii nostri vor sti mai bine si vor fi mai convingãtori în a explica publicului larg pericolele care însotesc un comportament alimentar gresit si vor veni cu solutii pentru o dietã sãnãtoasã”, a adãugat Rodica Tãnãsescu. La rândul ei, Mariana Graur, presedintele Societãtii de Nutritie din România, a spus cã “nu existã alimente nesãnãtoase, ci doar diete nesãnãtoase”. “Stilul de viatã modern modificã obiceiurile alimentare pentru care am fost noi “proiectati” de milenii, cauzând astfel o serie întreagã de probleme de sãnãtate grave. Îndemnul meu, care se adreseaza în egalã mãsurã femeilor si bãrbatilor de azi, este sã ne î