Se spune despre el că este cel mai...vândut român. Un personaj neaşteptat i-a depăşit în popularitate pe Nadia Comăneci, ori pe Nicolae Ceauşescu. Presa occidentală are grijă să îl amintească mereu, numindu-l adesea drept “starul românilor”!
Este vorba despre Vlad Ţepeş, alias Dracula, iar popularitatea „personajului, chiar dacă în sens negativ, a sporit faima României. Pe site-ul Listverse există încă din anul 2011 un clasament al celor mai răi oameni din lume. Lista, potrivit autorului, a fost întocmită în funcţie de brutalitatea acţiunilor...Pe locul 4 se află Vlad Ţepeş.
Muza romanului
"El este cunoscut pentru legendele pedepselor sale crunte, dar şi pentru faptul că a constituit muza romanului lui Bram Stoker, Dracula", scrie autorul topului.
"În România, el este privit ca un prinţ cu un bun simţ al justiţiei", adaugă acesta, enumerând torturile impuse de Vlad Ţepeş. Alături de Nicolae Ceauşescu, domnitorul valah sporeşte faima României de "ţară exotică şi rebelă, care nu se încadrează în tiparele civilizaţiei occidentale". "Bine aţi venit în casa mea!" este deja celebra "urare a contelui Dracula", familiară tuturor amatorilor de mister şi adrenalină din Occident, care apreciază Castelul Bran, "reşedinţa celui mai cunoscut vampir din lume".
Despre Bram Stoker, scriitor irlandez, de fapt matematician “de profesie”, se spune că pentru romanul "Dracula" a studiat foarte mult în Europa.
Prima adaptare cinematografică a romanului se numeşte "Nosferatu – Simfonia groazei", în regia lui F. W. Murnau. Filmul a fost făcut după moartea autorului însă, fără acordul soţiei lui, moştenitoare a drepturilor de autor.
Dragonul simbol
Vlad Ţepeş (1431-1476), alias Dracula, s-a născut în Sighişoara. Ţepeş ocupat tronul Ţării Româneşti în a 1448, 1455-1462 şi 1476. Nu a fost un vampir, ci nepotul u