Păstraţi temperatura constantă în casă
Medicii recomandă păstrarea unei temperaturi constante în interior, iar nu supraîncălzirea camerelor pe timp de iarnă, pentru evitarea sindromului lui Raynaud, ce determină contractarea bruscă a vaselor de sânge şi răcirea acută a membrelor, când se face trecerea bruscă de la frig la cald, informează dailymail.co.uk. Beţi ceai şi cafea fără cofeină
Pe timp de iarnă se recomandă băuturile decofeinizate, deoarece cofeina determină pierderea căldurii corporale. Alternativa este să se consume băuturi fără cofeină, cum ar fi ceaiurile din plante şi ceaiul de ghimbir, care are proprietăţi naturale de încălzire, recomandă nutriţioniştii. Nu ţineţi mâinile în buzunare
Pe timp de iarnă, oamenii au tendinţa de a merge cu mâinile în buzunare şi cu corpul aplecat în faţă. Cu toate acestea, mâinile nu trebuie ţinute în buzunare, ci pe lângă corp, legănatul acestora în timpul mersului intensificând activitatea musculară. Mâncaţi alimente bogate în proteine
Activitatea de digestie a proteinelor creşte temperatura corpului într-o măsură mai mare decât carbohidraţii şi grăsimile, deoarece corpul depune un efort mai mare pentru asimilarea proteinelor, conţinute în carnea roşie, soia, nuci şi alune. Nu purtaţi căciuli de lână
O căciulă din lână permite pierderea mai rapidă a căldurii decât căciulile din alte materiale, cum ar fi moltonul moale, care poate reţine mai bine căldura. De asemenea, o căciulă trebuie să acopere foarte bine şi urechile, care pierd foarte uşor căldura. Folosiţi creme hidratante
Pe timp de iarnă, se recomandă în mod special folosirea cremelor hidratante, mai ales dacă pielea este afectată de eczeme şi dermatite. În acest din urmă caz, se pierde mai multă căldură decât de obicei, deoarece sângele circulă mai aproape de suprafaţa pielii când aceasta este inflamată. Un tratament antiinflamator e