Deși ciorba de fasole cu afumătură se poate “confecționa” în felurite moduri, două ingrediente nu trebuie să-i lipsească: boabele de fasole și afumătura de porc. În rest, “câte bordeie, atâtea obiceie”. În Ardeal se face zamă de fusai care se acrește cu oțet sau cu moare, în Moldova se face borș de fasole care se acrește, evident, cu borș, în Oltenia nu știu ce se face, da’ sigur se pune și ceva praz.
Ciorba despre care vă povestesc mai jos e ca Marea Unire de la 1918: are câte puțin și din Moldova (e acrită cu borș) și din Muntenia (e dreasă cu smântână) și din Ardeal (e fiartă carnea cu moare de varză). Așa că-i numai bine de făcut de 1 Decembrie.
Articol complet, cu tot cu ingrediente și tehnologie, aici.
Deși ciorba de fasole cu afumătură se poate “confecționa” în felurite moduri, două ingrediente nu trebuie să-i lipsească: boabele de fasole și afumătura de porc. În rest, “câte bordeie, atâtea obiceie”. În Ardeal se face zamă de fusai care se acrește cu oțet sau cu moare, în Moldova se face borș de fasole care se acrește, evident, cu borș, în Oltenia nu știu ce se face, da’ sigur se pune și ceva praz.
Ciorba despre care vă povestesc mai jos e ca Marea Unire de la 1918: are câte puțin și din Moldova (e acrită cu borș) și din Muntenia (e dreasă cu smântână) și din Ardeal (e fiartă carnea cu moare de varză). Așa că-i numai bine de făcut de 1 Decembrie.
Articol complet, cu tot cu ingrediente și tehnologie, aici.