Colegiul de Artă "Ciprian Porumbescu" Suceava a găzduit etapa judeţeană a celei de-a doua ediţii a Olimpiadei de lingvistică, acţiune în urma căreia patru elevi suceveni s-au calificat la etapa naţională, ce se va desfăşura la Bucureşti, în perioada 31 ianuarie - 2 februarie 2014.
S-au calificat în lotul naţional următorii elevi: Diana Nichifor (clasa a VII-a) de la Şcoala Gimnazială Nr. 4 Suceava, îndrumată de prof. Alina Serhei şi Dumitru Moscaliuc, Cristina Staşi (clasa a VIII-a) de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, pregătită de prof. Anca Cazacu şi Gabriela Bedrulea, Luisa Andronic (clasa a IX-a) de la acelaşi colegiu, pregătită de prof. Ileana Boteanu şi Lenuţa
Tomasciuc, şi Ioana Macar (clasa a X-a) de la Colegiul Naţional ”Dragoş Vodă” Câmpulung Moldovenesc, îndrumată de prof. Dorina Ghidion şi Cezar Carp.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, „competiţia are caracter transdisciplinar şi pune în valoare competenţele lingvistice şi cele de gândire logico-matematică, sensul acestei olimpiade fiind de a demonstra că dimensiunea lingvistică a comunicării se construieşte eficient numai pe bază de logică şi că produsul comunicării eficiente este dat de aplicarea conştientă a unui algoritm logico-matematic”.
Structura olimpiadei are în vedere trei etape de formare a competenţei de comunicare: antrenament, exerciţiu şi performanţă, asociate vârstelor şi nivelurilor de şcolarizare.
Astfel, Concursul +Poezie, pentru clasele a V-a şi a VI-a, a devenit etapa de antrenament, iar secţiunile exerciţiu (pentru clasele a VII-a şi a VIII-a) şi performanţă (pentru clasele a IX-a şi a XII-a) corespund Olimpiadei de lingvistică propriu-zise. La etapa internaţională se pot califica însă doar elevii performanţi de la ultima secţiune (IX-XII).
Modelul acestei olimpiade este inspirat din cele două lucrări fundam