Programul "Cornul si laptele" se bucura de o perceptie majoritar pozitiva in randul mamelor, copiilor si cadrelor didactice, noua din zece dorind ca acesta sa continue, rezulta dintr-un studiu comandat de Asociatia Patronala Romana din Industria Laptelui (APRIL).
Astfel, 91 la suta dintre cadrele didactice din invatamantul prescolar, primar si gimnazial au o parere buna si foarte buna despre program, considerand ca acesta a fost foarte bine implementat (93 la suta) si ca trebuie sa continue (95 la suta), fiind dispuse sa se implice activ in sustinerea lui (92 la suta).
Principalele beneficii ale programului mentionate cel mai des sunt legate de faptul ca acesta asigura zilnic copiilor o masa gratuita si reprezinta un ajutor financiar pentru parinti. De asemenea, este apreciat faptul ca, datorita programului, toti copiii se simt egali, deoarece primesc acelasi pachet, prin care se asigura o gustare sanatoasa si consistenta, usor de servit la clasa.
"96 la suta dintre copii consuma produsele lactate primite prin program, scoala fiind principalul loc in care copiii le consuma. Copiii au declarat ca le plac produsele primite prin program (81 la suta), apreciind in primul rand faptul ca produsele primite sunt satioase si le ofera o masa consistenta (51 la suta), dar si ca sunt gustoase (38 la suta) si ca se simt egali la clasa cu ceilalti colegi (37 la suta). 89 la suta dintre copii isi doresc ca programul sa continue", rezulta din studiul transmis de APRIL.
In ceea ce priveste mamele, 90 la suta dintre cele intervievate au o parere buna si foarte buna despre program, 93 la suta spun ca doresc continuarea acestuia, iar peste 86 la suta dintre ele au afirmat ca sunt dispuse sa se implice activ pentru a-l sustine.
Studiu a fost realizat la nivel national in perioada august - septembrie, pe un esantion de aproximativ 1.250 de respondenti,