Te înşeli dacă ai impresia că temperatura foarte ridicată din locuinţă te ajută să depăşeşti senzaţia de frig pe care o resimţi iarna! Supraîncălzirea locuinţei determină contractarea bruscă a vaselor de sânge şi răcirea acută a membrelor, când se face trecerea bruscă de la frig la cald, aşa că optează pentru o temperatură medie în casă. Totodată, evită băuturile pe bază de cofeină şi mâncaţi alimente bogate în proteine, acestea fiind doar câteva trucuri care te pot ajuta să treci cu bine peste temperaturile scăzute.
O serie de trucuri recomandate de experţii în sănătate se pot dovedi extrem de utile pentru a combate frigul pe timp de iarnă şi pentru a păstra căldura corporală.
- Păstraţi temperatura constantă în casă
Medicii recomandă păstrarea unei temperaturi constante în interior, iar nu supraîncălzirea camerelor pe timp de iarnă, pentru evitarea sindromului lui Raynaud, ce determină contractarea bruscă a vaselor de sânge şi răcirea acută a membrelor, când se face trecerea bruscă de la frig la cald, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax.
- Beţi ceai şi cafea fără cofeină
Pe timp de iarnă se recomandă băuturile decofeinizate, deoarece cofeina determină pierderea căldurii corporale. Alternativa este să se consume băuturi fără cofeină, cum ar fi ceaiurile din plante şi ceaiul de ghimbir, care are proprietăţi naturale de încălzire, recomandă nutriţioniştii.
- Nu ţineţi mâinile în buzunare
Pe timp de iarnă, oamenii au tendinţa de a merge cu mâinile în buzunare şi cu corpul aplecat în faţă. Cu toate acestea, mâinile nu trebuie ţinute în buzunare, ci pe lângă corp, legănatul acestora în timpul mersului intensificând activitatea musculară.
- Mâncaţi alimente bogate în proteine
Activitatea de digestie a proteinelor creşte temperatura corpului într-o măsură mai mare decât carbohidraţii şi grăsimile, deoarece corpul