Prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani, Mihaela Mihai, dar si fostul presedinte al Tribunalului Botosani, Adrian Toporascu, s-au ales cu o plangere penala pentru abuz in serviciu din partea medicului Liliana Teodoriu, trimis in judecata pentru luare de mita.
Plangerea a fost solutionata de Parchetul Curtii de Apel Suceava, care a dispus neinceperea urmaririi penale intrucat faptele nu exista, dar rezolutia procurorilor a fost contestata in instanta de medic, cauza urmand sa fie solutionata de magistrati.
Liliana Teodoriu a mai facut plangeri impotriva tuturor anchetatorilor care au lucrat in dosarul de coruptie, de la politisti si pana la procurori, dar si impotriva pacientilor care au fost audiati in cursul cercetarilor.
Ancheta a inceput in vara lui 2011, dupa ce procurorii au primit o serie de informatii potrivit carora peste 100 de beneficiari ai pensiei pentru incapacitate de munca au fost nevoiti sa dea spaga pentru a nu fi retrogradati sau depensionati.
Dupa doua luni de investigatii, procurorii au descins la cabinetul care functiona pe langa Casa Judeteana de Pensii si la locuinta familiei Teodoriu, femeia fiind arestata sub acuzatia de luare de mita.
Liliana Teodoriu se considera insa nevinovata si spune ca nu a fost prinsa niciodata in flagrant luand mita, actiunile initiate de ea bazandu-se pe dreptul la aparare. (Adrian Dimitriu) Prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani, Mihaela Mihai, dar si fostul presedinte al Tribunalului Botosani, Adrian Toporascu, s-au ales cu o plangere penala pentru abuz in serviciu din partea medicului Liliana Teodoriu, trimis in judecata pentru luare de mita.
Plangerea a fost solutionata de Parchetul Curtii de Apel Suceava, care a dispus neinceperea urmaririi penale intrucat faptele nu exista, dar rezolutia procurorilor a fo