Revoltă pe str. Măceşului, după ce primăria a eliberat în octombrie şi noiembrie autorizaţii pentru blocuri de cinci etaje, într-o zonă în care s-au construit imobile cu două etaje.
Vecinii viitorul ansamblu reclamă că blocurile a căror construcţie a început recent depăşesc cu mult regimul zonei, vor crea probleme de trafic şi nu beneficiază de reţele edilitare capacitate real. Mai mult, aceştia se tem că, după cele cinci etaje, urmează blocurile de 8-10 etaje, aprobate prin acelaşi Plan Urbanistic Zonal (PUZ) din 2008.
„În zonă toată lumea are case sau imobile cu două etaje şi mansardă, de pe Măceşului până pe Mihai Românul, şi dintr-o dată apar aceste anomalii. Primele începute sunt nişte blocuri de cinci etaje, dar PUZ prevede şi blocuri de 8 şi 10 etaje. Infrastructura nu e dimensionată să suporte asemenea încărcare. Nu zice nimeni să vedem oi pe terenurile acestea, dar se poate face profit şi cu business-uri rezonabile. Nimeni nu s-ar fi plâns dacă aceşti proprietari, la fel ca cei dinainte, ar fi făcut două etaje. Ceea ce se întâmplă este o agresiune pentru zonă şi va crea şi probleme de trafic. În 2008, când
s-a aprobat PUZ, aici era drum de pământ. Cum s-a putut aproba un PUZ cu blocuri de până la 10 etaje pe un teren unde nu este asigurat accesul, nici infrastructura", a punctat unul dintre proprietarii de terenuri din zona viitorului ansamblu.
„Oare când se va termina barbaria aceasta din urbanism? Oare trebuie să stăm nepăsători şi să privim indiferenţi cum nişte bişniţari în goana lor spre o îmbogăţire rapidă şi de cele mai multe ori ilicită îşi bat joc de locul în care noi încercăm să ne trăim viaţa în mod civilzat? Oare cu ce am greşit noi, cei care am fugit de aglomeraţia din cartierele supraaglomerate de regimul comunist, şi cu sacrificii deloc neglijabile am reuşit să construim sau să cumpărăm case unde visam ca famili