Cei care iubesc schiul și nu-și permit să achiziționeze costum sau schiuri noi, le preferă pe cele second-hand. Pentru gorjeni această variantă este cea mai ieftină, pentru că și închiriatul acestora în zonele montane i-ar costa destul de mult.
Dacă în magazin un iubitor al sporturilor de iarnă ar cheltui câteva mii de lei pentru a-și lua cele necesare pentru schi, în târgul auto iese mult mai ieftin. Cei mai mulți s-au uitat să cumpere schiuri și clăpari, iar pe locul al doilea au fost costumele de schi.
Comercianții și-au făcut aprovizionarea și acum așteaptă clienții, care trebuie să știe că toate prețurile sunt negociabile. „Am câteva perechi de schiuri de calitate, atât pentru adulți, cât și pentru copii. Sunt aproape noi. Prețurile variază între 150 și 200 de lei perechea, iar clăparii tot cam atât. Am și bețe la vânzare, numai că oamenii nu prea le cumpără. Mulți m-au întrebat și de plăci de snowboard, iar cei mici își caută săniuțe. Oamenii nu își permit să le cumpere din magazin, iar cât dau pe închiriat mai bine le cumpără second hand și știu că sunt ale lor și le pot folosi câțiva ani”, a declarat un comerciant.
Cumpărătorii negociază la sânge
După ce își cumpără echipamentul de schi, următoarea oprire este la tarabele romilor care comercializează costume de schi. Aici se negociază la sânge și cu câțiva zeci de lei gorjenii se îmbracă pentru schi. „Prețurile sunt foarte bune. Mi-am luat costum de schi cu 30 de lei, iar în magazin nici nu vreau să mă gândesc cât aș fi dat. Caut o cască și niște ochelari. Am găsit și ghete de munte, pe care am dat 10 lei. Cred că am nevoie de 50 de lei ca să mă îmbrac pentru schi, iar pe echipament am dat 300 de lei. Nu sunt eu un schior foarte bun, dar îmi plac sporturile de iarnă. Dacă ar fi fost să le cumpăr din magazin nu mi-aș fi permis. Poate doar o geacă luam cu banii ăștia. Dar de proastă cal