Se doreşte o reabilitare completă a Policlinicii Roman, dar, deocamdată, acest lucru este imposibil, întrucât proiectul de arhitectură al clădirii este de negăsit.
După lucrările de modernizare şi reabilitare ale Spitalului, se doreşte şi o reabilitare completă a Policlinicii Roman. Însă, momentan, conform conducerii Spitalului municipal de Urgență, acest lucru nu este posibil, întrucât nu se găseşte proiectul iniţial de arhitectură al clădirii.
“Am deschis subiectul Policlinicii atât cu Spitalul, cât şi cu Primăria, şi cu proprietarii, cei care au spaţii în comodat, pentru demararea unui proiect de reabilitare a acestei clădiri. Momentan, nu putem demara niciun fel de acţiune, întrucât nu a fost găsit niciun document de arhitectură al acestei clădiri, de la care să pornim. S-a căutat la arhiva de la Piatra Neamţ şi nu s-a găsit niciun astfel de document, apoi la arhiva de la Bucureşti – tot fără succes. Nu se găseşte nicăieri documentaţia tehnică necesară, de la întemeierea Policlinicii. Pentru a se demara un proces de reabilitare, trebuie făcut un proiect nou. Problema este în prioritatea Primăriei, s-a discutat şi cu cei care au spaţii acolo, pentru a contribui cu o cotă parte la lucrările de reabilitare, urmând ca proiectul de execuţie să îl întocmească municipalitatea”, a declarat Leonard Achiriloaei, directorul economic al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman.
În legătură cu Policlinica, în şedinţa de vineri a Consiliului Local, consilierul PP-DD Doru Alexandru a cerut administraţiei locale o parcare extinsă pentru autoturisme în stânga clădirii Policlinicii. Primarul Laurenţiu Dan Leoreanu a precizat că există un proiect pentru strada Tineretului, iar în spatele policlinicii se doreşte concesionarea terenului pentru amenajarea unui cabinet medical în care să existe un aparat RM (cu rezonanţă magnetică). “Vrem, anul viitor, să aducem în Rom