Cazul unei italience face obiectul unei dispute legale la nivel internaţional, după ce autorităţile britanice au obţinut un ordin judecătoresc prin care i s-a făcut o operaţie cezariană împotriva voinţei ei. Coşmarul a început din momentul în care femeia a suferit o cădere nervoasă în timp ce se afla în Marea Britanie pentru a urma un curs de formare profesională
Italianca a suferit un atac de panică după ce a uitat să-şi ia medicaţia pentru o tulburare de tip bipolar (nr. - afecţiune care se manifestă prin schimbari extreme de dispozitie, de la depresii severe până la episoade maniace) şi a avut o cădere psihică. Femeia, care mai avea la acel moment cinci săptămâni până să nască, a sunat la poliţie şi a fost internată într-un spital de psihiatrie. Aici, conform unei decizii judecătoreşti, ar fi fost anesteziată fără să i se spună că i se va face o operaţie cezariană.
Copilul, o fetiţă, a fost încredinţat imediat după naştere asistenţilor sociali şi de la acel moment se află în grija statului britanic. Mama s-a reîntors în Ialia şi de 15 luni încearcă disperată să-şi recupereze fetiţa, dar fără să aibă succes, în ciuda faptului că situaţia ei a ajuns în atenţia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din Italia, relatează The Sunday Telegraph.
Judecătorul britanic a respins apelul făcut de femeie, considerând că aceasta ar putea avea oricând o recădere psihică şi că ar putea să devină un pericol pentru copil. În ciuda faptului că italianca a prezentat dovezi care arată că a reluat medicaţia pentru afecţiunea bipolară, judecătorul a recomandat ca fetiţa să fie dată spre adopţie.
Avocatul italiencei a declarat pentru publicaţia The Sunday Telegraph că în 40 de ani de carieră nu a mai întâlnit un astfel de caz. „Pot înţelege că o persoană foarte bolnavă nu poate să-şi dea acordul pentru efectuarea unei intervenţii medicale, dar este prima dată când