Ne amintim cu placere de gustul dulceturilor din camara bunicilor, de care eram fascinati cand eram copii, pe vremea in care in care industrializarea nu avea un cuvant de spus. Pe aceasta idee, reprezentantii Sonimpex Serv Com au recreat Magiunul de Topoloveni, un produs 100% romanesc.
Magiunul are o reteta atestata inca din 1914, cu un singur ingredient: "prune proaspete romanesti". Cea care s-a gandit sa-l transforme in marca autentica romaneasca este Bibiana Stanciulov, antreprenoarea care a reinventat magiunul de prune incepand din anul 2001.
Bibiana, sociolog de profesie si fost om de radio, s-a apucat de afaceri imediat dupa '89. Ce a determinat-o sa intre in aceasta lume? "Constructie inedita, impreuna cu toata societatea, a clasei oamenilor de afaceri, a oamenilor care au refuzat sa ceara de la societate si care isi asuma sa ofere societatii venituri", a marturisit pentru Ziare.com Bibiana Stanciulov.
Demisia de la radio, explica aceasta, a avut doua motive: "senzatia ca mi se restrictioneaza dreptul de a ma exprima si nevoia de venituri suplimentare".
"Cand am cumparat sectia de magiun, rachiuri si fructe deshidratate, in fapt am cumparat un morman de fier vechi, in cladiri care erau in degradare totala. Din punct de vedere al investitiei, am luat totul de la capat. Am pastrat oamenii care lucrasera in sectie si care erau in somaj la acea data si, evident, reteta magiunului de prune.
Din dorinta de a oferi numai produse sanatoase, am creat dulceturile Topoloveana, zacusca de vinete si ciuperci si pasta de rosii, din rosii proaspete romanesti. Am dezvoltat si promovat cat s-a putut magiunul de prune. In ultima perioada am platit un studiu clinic la Institutul Paulescu de Diabetologie, studiu care a confirmat ca 'magiunul de prune poate fi consumat de persoane bolnave de diabet, cu acordul diabetologu