Administrația nu a renunțat la ideea de a găsi o metodă de a rezolva problema celor care și-au luat concedii medicale, dar și tot concediul de odihnă. Este vorba despre câteva sute de persoane din companie, ce au avut și concediu medical și concediu de odihnă. Administrația propunea recuperarea unor bani din indemnizația de concediu și prima de vacanță. Măsura nu fost aplicată deoarece sindicatele au prezentat norme europene care anulează articolul din lege pe care administrația se bazează.
Dar, lucrurile nu au rămas așa. Directorul de resurse umane, Ion Răuț, a vorbit în ședința Comisiei Paritare despre posibilitatea reducerii, în 2014, a zilelor de concediu suplimentare. “Vreți comisie de negociere să discutăm chestiunea zilelor suplimentare bine, nu vreți, modificăm unilateral, știm, avem legi. Și practic acum dacă negociem pentru anul 2014 o reglementare și concediul suplimentar să se acorde în funcție de timpul efectiv lucrat, administrația nu aplică măsura în 2013”, explică directorul Răuț.
Prim-vicepreședintele FNME Ion Rușeț le explică colegilor din sindicat, pe scurt, ce a vrut Răuț să spună. “Nu se aplică nicio măsură în 2013 dacă pentru 2014 discutăm o diminuare a concediului suplimentar pentru 2014. (...) Dacă negociem acum pentru 2014 să se diminueze proporțional cu timpul lucrat, în condițiile astea nu se aplică nicio măsură”, a spus acesta.
Un președinte de sindicat amintește că unii salariați TESA nu beneficiază de zile suplimentare și atunci s-ar putea reduce decât în cazul angajaților din carieră, ceea ce este discriminare.
Administrația nu a renunțat la ideea de a găsi o metodă de a rezolva problema celor care și-au luat concedii medicale, dar și tot concediul de odihnă. Este vorba despre câteva sute de persoane din companie, ce au avut și concediu medical și concediu de odihnă. Administrația propunea recuperarea unor ban