Așa explică medicul de familie Carmen Cireșă, cu competențe în Planning Familial și Medicină de Întreprindere, viitor specialist în Geriatrie și Geontologie, motivul pentru care depășește mereu programul de lucru de la cabinet.
Medicul de familie este sfătuitorul şi prietenul familiei, este alături de pacient încă de la naștere, de-a lungul vieţii - sugar, copil mic, preşcolar, adolescent, adult, vârstnic. Fiind o persoană foarte sociabilă, și căreia îi place să fie mereu aproape de oameni, să le cunoască problemele în cel mai mic detaliu, pentru a le putea da cele mai bune sfaturi, Carmen Cireșă a hotărât că medicina de familie este domeniul cel mai potrivit pentru ea, în care să se poată desfășura cu rezultate maxime.
Bineînțeles că și familia a avut o contribuție la alegerea meseriei. Având alături o mamă medic veterinar, o mătușă psihiatru, plus alte rude în domeniu, a luat mereu contact cu specificul acestei profesii.
Primii șapte ani de școală i-a făcut în comunca Tulnici, județul Vrancea, localitatea de origine. Ulterior, văzând că nu avea termen de comparație pentru a-și verifica adevăratele cunoștințe acolo, la țară, începând cu clasa a opta a decis să se mute la o școală mai performantă, dintr-un alt județ, și a ales liceul ”Emil Racoviță”, cum se numea pe atunci, liceul din Iași. A absolvit specializarea de chimie-biologie, moment în care cariera i s-a decis. S-a înscris apoi la medicină, în centrul universitar de la Iași, apoi a făcut un an și jumătate de stagiatură.
”La țară am făcut lucruri pe care nu aș mai avea curajul să le fac”
Primul contact cu pacienții la un cabinet, după absolvirea studiilor, l-a avut în localitatea natală, Tulnici. Dar, între timp, s-a căsătorit, a apărut și un copil, iar soțul nu a găsit de lucru în Vrancea, așa că au fost nevoiți să vină în Neamț, unde acesta era născut. A ajuns printr-un concurs