“Romania trebuie sa treaca de la lohn in IT la creatie de produse proprii, pentru ca ce se intampla astazi in industria informatica romaneasca este 70-80% in lohn,. Ceea ce vezi azi in IT se intampla in urma cu 10-12 ani in industria textila. Strainii veneau cu produsele necusute, erau mii de croitori care le puneau cap la cap si apoi acestea plecau in Vest. Asa si in IT: companiile vin, cu ajutorul specialistilor romani fac produsele finite, iar, apoi, le vand in afara. Autoritatile ar trebuie sa faca o strategie prin care antreprenorii locali sa creeze produse pentru export. Pentru ca astfel se creeaza valoare adugata in jurul produselor, acestea merg la export, iar banii din exporturi se duc in economie”, a explicat Bogdan Tudor, la Start-Up, emisiune moderata de Claudiu Vrinceanu.
El a fondat compania Class IT Outsourcing in 2005 dupa cinci ani in care a lucrat in cadrul PC Net, unul dintre cei mai mari furnizori locali de internet la inceputul anilor 2000.Crestere de 20% a afacerilor in 2013
Pentru anul acesta, Bogdan Tudor mizeaza pe o crestere de circa 20% a cifrei de afaceri fata de cele 1,9 milioane de euro inregistrate anul trecut. De asemenea, el a afirmat ca marja de profit va fi de circa 5-6%, Anul trecut compania a avut un profit net de 120.000 de euro si un numar mediu de angajati de 100 de persoane, conform Ministerului de Finante.
“Inainte de criza marjele de profit ajungeau la 20%. Provocarea mea nu este sa luam clienti de la alti competitori, ci sa convingem companiile sa externalizeze departementul IT catre noi. Noi lucram cu IMM-uri si avem clienti care sunt companii care au atat 5-10 angajati cat si sute. Insa cel mai bine ne pricepem la cele cu 50-200 de angajati, acolo este focusul nostrum”, afirma antreprenorul.
Citeste si:Compania de outsourcing InCrys angajeaza aproape 20 de oameni in 2010PwC: Piata de outsourcing i