”Mineralele alcaline neutralizează acizii care se găsesc în cantitate mare în organismul nostru”, a precizat medicul gastroenterolog Ana Bratu, la lansarea apei minerale terapeutice Malnaş. Depozitele de grăsime acumulate în diferite părţi ale organismului determină apariţia numeroaselor afecţiuni, motiv pentru care medicul gastroenterolog ne sugerează, dacă sărim peste mesele principale ale zilei să evităm pe cât posibil produsele alimentare ce conţin proteine animale şi să ne orientăm spre produse ce conţin proteine vegetale.
”Am observat că o bună parte din populaţia generală suferă de o mulţime de afecţiuni şi în primul rând am observat că suferă de această oboseală cronică, de probleme articulare, nevrite, uneori de boli ale pielii şi bineînţeles că ne întrebăm care sunt cauzele acestor probleme articulare, mai ales a acestei oboseli cronice. Se pare că este de vină alimentaţia cu care suntem noi obişnuiţi şi care este compusă în primul rând din proteine animale, din zaharuri şi cereale. Pe urmă există şi obiceiurile de a folosi fel de fel de excitanţi: cafeaua, tutunul, alcoolul”, a precizat dr. Ana Bratu, medic primar interne şi gastroenterologie.
Potrivit studiilor, proteinele animale odată ingerate pun în libertate acizii tari, care sunt metabolizaţi cu consum mare de energie la nivelul ficatului. Odată metabolizaţi organismul încearcă să se elimine, în primul rând, prin rinichi, în al doilea rând prin piele. Prin rinichi nu se poate elimina decât o parte. Prin urmare, acizii tari care nu au putut fi eliminaţi se depun în organe şi se acidifică. ”Şi astfel apar fel de fel de tulburări. Pentru dezacidifiere organismul face apel la mineralele bazice, fier, calciu, magneziu, sodiu, cobalt pe care le ia din organe şi acestea, încetul cu încetul, se demineralizează. Această demineralizare se manifestă peste tot, dar în primul rând se observă