O mica afacere de familie cu delicii bucovinene a ajuns sa impresioneze Casa Regala a Marii Britanii, dupa ce personalitati de seama pe plan international au gustat din mezelurile unice ale lui Ion Baciu.
Mica afacere a familiei a pornit din creierii muntilor, in comuna Fundu Moldovei, si a ajuns sa aiba trei magazine La Baciu, in Campulung Moldovenesc, Vatra Dornei si Bucuresti. Mai mult, mezelurile bucovinene au ajuns si peste hotare, la Casa Regala a Marii Britanii si in Parlamentul European.
Ion Baciu, capul familiei, a povestit pentru Ziare.com cum au ajuns atat de cunoscute si apreciate produsele lui, gatite numai din alimente proaspete si naturale, fara urma de conservanti. Carnatii, pastrama, muschiuletul, toate sunt preparate in exclusivitate de membrii familiei.
Pentru ca se trage dintr-o familie de macelari, acesta a invatat meserie de la unchiul sau, Mos Toader, care era unul dintre cei mai renumiti din zona Bucovinei, de unde a si mostenit retete unice de preparare a bunatatilor din carne.
Bucovina se duce la Targul de Turism din Germania cu sarmale si poale in brau
Mos Baciu, cum ii spun apropiatii, a deschis primul magazin imediat dupa Revolutie in casa unui unchi, in Fundu Moldovei, de unde provin Ion Baciu, sotia sa, Viorica, si cele trei fete ale lor, Ana, Delia si Veronica.
"In fiecare dimineata, de la ora 3:00, stateam la rand la poarta fabricii Facos, in Suceava, ca sa ne aprovizionam cu marfa proaspata. Aduceam preparate si conserve din carne pe care le vindeam in cateva ore. Veneau oamenii din toata zona sa cumpere de la noi", a povestit Ion Baciu.
Vanzand cata lume din orasul Campulung venea sa cumpere mezelurile, Baciu s-a gandit ca ar fi o idee buna sa deschida un magazin in oras. A reusit sa faca acest lucru, in 1998, din profitul obtinut din vanzarea produse