Statuia căpitanului de legendă al Universităţii a fost dezvelită azi, chiar de 1 decembrie, într-o ceremonie emoţionantă, în care însăşi vocea fundaşului de fier din bejenia de la Sibiu s-a făcut auzită.
Soarele le-a zâmbit celor peste 1000 de fani ai Universităţii care au aşteptat emoţionaţi momentul dezvelirii statuii căpitanului Mircea Luca. Parcarea din faţa Cluj Arena a fost aproape neîncăpătoare, iar pe lângă suporteri, la eveniment au asistat jucătorii şi staff-ul tehnic al echipei, cei care au putut trăi pe viu, din mijlocul fanilor, ideea care călăuzeşte de 94 de ani drumul „Şepcilor roşii".
Mircea Luca şi-a ocupat azi ocul în galeria personalităţilor care au marcat istoria Clujului. Fundaşul despre care Istoricul Gheorghe I. Bodea spunea că întruchipează atât de bine spiritul Universităţii va străjui de acum înainte casa „Şepcilor roşii". Ceremonia de dezvelire a statuii doctorului Mircea Luca a fost bine aranjată, cu mult bun gust, şi presărată cu momente emoţionante. Amfitrionul evenimentului a fost Dragoş Pop, actor la Teatrul Naţional, care a citit pasaje din cartea „Şepcile roşii", scrisă de maestrul Ioan Chirilă, după mărturisirile lui Mircea Luca.
Ovidiu Luca, nepotul căpitanului, a primit într-un gest simbolic, tricoul cu numărul 5, din partea lui Valer Bondor (nea Titi), omul care se află de decenii întregi în slujba Universităţii. „Munca propriu-zisă a durat două luni, dar desfăşurarea de forţe a fost mai complexă, cu tot ce înseamnă documentare. Tema a fost lansată în biroul regretataului Gheorghe Bodea, cel care e autorul moral al acestei statui. Din păcate, timpul n-a mai avut răbdare cu profesorul Bodea, astfel că dânsul n-a văzut decât primele proiecte. Sper să vă fie pe plac, iar această statuie să aducă bucurii suporterilor", a spus şi sculptorul Ilarion Voinea. Cu câteva momente înainte de punctul culminant al evenimen