Principele Radu a declarat duminică, la inaugurarea Salonului Regal de la Gara de Nord din Bucureşti, că "trecutul şi prezentul nu fac decât să consolideze viitorul României", el apreciind, totodată, că redeschiderea Salonului reprezintă îndreptarea ţării "cu paşi iuţi către viitor".
Principele Radu, principesa Margareta, principele Nicolae şi principesa Elena au inaugurat, duminică, Salonul Regal de la Gara de Nord din Bucureşti, la eveniment participând şi ministrul Transporturilor Ramona Mănescu. Familia regală a ajuns în Gara de Nord la 15.45, după o călătorie simbolică de la Sinaia în Capitală.
"Vă rog să primiţi mai întâi cele mai alese urări de «La mulţi ani» pentru ziua de 1 Decembrie a Marii Uniri din partea majestăţilor lor, Regele Mihai, aflat în al 93-lea an al vieţii, şi de la Regina Ana, care tot în acest an a împlinit, în 18 septembrie, extraordinară vârstă de 90 de ani", a declarat principele Radu.
Tot el a explicat că menţionează cele două aniversări regale pentru că acestora li se adaugă cea de-a treia, de 95 de ani de la Marea Unire de la 1918. "Aş vrea să vă spun cât de mult apreciază familia regală a României această aducere în prim-planul vieţii noastre a trenului regal. (...) Atunci când Căile Ferate, domeniul pe care domniile voastre îl păstoriţi astăzi, din punct de vedere politic şi administrativ, au reprezentat la vremea lor mândria României, căile ferate sunt cele care au făcut România mai puternică, cele care i-au dat înţeles cuvintelor de «independenţă» şi «suveranitate» pe care ţara noastră şi le-a aşezat pe frunte în acelaşi timp în care dura, jos pe pământ, acest fundament extraordinar de infrastructură care sunt căile ferate", a spus acesta.
Pe de altă parte, principele Radu a afirmat că tot ceea ce a fost mai avansat ca tehnologie, mai inteligent, mai abil şi mai flexibil din punct de vedere al ştiinţei