Peste 1,2 milioane euro din fonduri europene au fost accesate de primăriile și micii întreprinzători din Vrancea arhaică prin intermediul Grupului de Acțiune Locală Țara Vrancei. Bilanțul primilor doi ani de implementare a acestui proiect a fost făcut sâmbătă, în cadrul unei acțiuni derulate la o pensiune din Bolotești. GAL-ul care reunește comunele din Vrancea arhaică mai are la dispoziție peste un milion de euro pentru finanțarea proiectelor pe diferite măsuri în cursul anului 2014. Reprezentantul GAL-ului, Valentin Popa, le-a propus reprezentanților autorităților locale prezenți la ședință ca în 2014, cu prilejul împlinirii a 510 ani de la moartea domnitorului Ștefan Cel Mare și Sfânt, să fie reluată tradiția adunărilor la care să participe toate obștile vrâncene, la Bârsești.
Primarii comunelor din Vrancea arhaică au participat, sâmbătă, la bilanţul primilor doi ani de implementare a Grupului de Acţiune Locală (GAL) Ţara Vrancei. La şedinţă au fost prezenţi atât edilii comunelor partenere în GAL, cât şi preşedinţi de obşti, oameni de afaceri. Şedința a avut loc la o pensiune din Bolotești, locul unde, în secolele trecute, făceau ultimul popas mocanii înainte de a pleca mai departe către Focșani. A fost un prilej atât pentru o prezentare a acțiunilor efectuate de GAL în ultimii doi ani, cât și pentru discuții la nivelul obștilor referitoare la problemele cu drumurile forestiere.
Bilanțul de la GAL-ul Țara Vrancei a fost prezentat de medicul veterinar Grigore Mihăeș, care a arătat că până acum au fost selectate pentru finanțare 31 proiecte, cu o valoare totală nerambursabilă de 1,2 milioane euro. Cea mai mare valoare a proiectelor este în dreptul măsurii 322, respectiv 682 mii euro. Însă activitatea celor din GAL nu s-a limitat doar la sesiuni de depunere a proiectelor pentru fondurile europene. În cadrul GAL-ului a fost