Consiliul Economic şi Social (CES) din România a semnat un protocol de colaborare cu CES-ul din Franţa. "Acordul este de sprijin între cele două CES-uri, un schimb de experienţă, de a lucra împreună în instituţiile internaţionale, noi fiind membri ai CES-ului francofon, avem funcţia de vicepreşedinte, şi totodată, suntem şi în Consiliul de Administraţie al CES-ului mondial. Avem în vedere găsirea soluţiilor de ieşire din criză. Este un lucru foarte important când Franţa a considerat că este bine să aibă protocol de colaborare cu CES-ul din România. Va exista o echipă de monitorizare anuală. Se încearcă şi revitalizarea dialogului social, impunerea mai pregnantă a rolului participativ a societăţii civile în deciziile care se iau prin dialog social, deci se merge pe dialog social participativ", a declarat, pentru Curierul Naţional, preşedintele Consiliului, Florian Costache.
El a spus că principalele obiective ale protocolului de colaborare vizează o strânsă colaborare în luarea deciziilor internaţionale acolo unde Consiliul românesc şi cel franţuzesc sunt împreună, în CES-ul francofon şi în cel mondial. "Un alt obiectiv este întărirea rolului societăţii civile, trecerea de la dialogul social consultativ la dialog social participativ. Este o perioadă de criză în care trebuie găsite soluţii împreună, între cei care fac legi şi cei care le aplică. Actele normative trebuie lucrate împreună încă de la elaborare, iar atunci lucrurile se vor îmbunătăţi", a explicat Costache.
Consiliul Economic şi Social (CES) din România a semnat un protocol de colaborare cu CES-ul din Franţa. "Acordul este de sprijin între cele două CES-uri, un schimb de experienţă, de a lucra împreună în instituţiile internaţionale, noi fiind membri ai CES-ului francofon, avem funcţia de vicepreşedinte, şi totodată, suntem şi în Consiliul de Administraţie al CES-ului mondial. Avem în vedere