Îi criticaţi sau îi apreciaţi, daţi click pe feţele lor şi coborâţi rapid în subsolul articolului pentru a-i apostrofa. Sunteţi deja familiarizaţi cu o parte din ei, le recunoaşteţi condeiul, uneori vă enervează, alteori sunteţi în asentiment cu ei, dar de cele mai multe ori vă incită la dialog.
Pe diverse teme, care vă frământau de mult sau la care nu v-aţi gândit niciodată: de la religie şi politică la minorităţi şi limba română. Sunt bloggerii adevarul.ro, vocile curajoase care stârnesc controverse şi pe care îi regăsiţi aici de fix un an de zile.
Acest text nu este despre Ziua Naţională a României, nici despre ziua generaţiei PRO, ci vrea să marcheze un an de când platforma de bloguri a fost lansată oficială. Poate nu suntem cei mai buni şi nici cei mai deştepţi, dar cu siguranţă suntem unici.
Acum un an, pe 30 noiembrie, am rămas în redacţie, după miezul nopţii, o mână de jurnalişti pentru a fi martori transformării vechiului site în ceea ce reprezintă astăzi adevarul.ro. Odată cu lansarea noului site, sub un concept diferit, am scos în lumea 2.0 şi platforma de bloguri, deşi proiectul avea deja câteva luni bune de scris "la perete".
Platforma de bloguri este o mişcare ambiţioasă pe care unii au blamat-o, iar alţii au aplaudat-o. Îmi place să spun că aici scriu personalităţi, persoane şi...personaje. Uneori rolurile se mai inversează. Dincolo de brandul personal, internetul ştie să promoveze şi conţinutul, chiar dacă semnătura nu provine din tasta vreunui model deja recunoscut. Şi pentru asta am numeroase exemple care s-au strâns în decursul unui an de zile, dar nu vrem un index al celor mai populare articole. Scopul nu stă doar în afişări - deşi nu vă ascund că ne plac obscen de mult - ci şi în a promova vocile unei Românii Tăcute.
Sunt peste 350 de autori care au publicat pe platformă. Niciunul dintre