Grupuri de manifestanţi au blocat accesul în unele clădiri guvernamentale, iar mii de oameni şi-au continua protestul în Piața Independenței de la Kiev, unde în cursul nopții au fost improvizate baricade. Situația din Ucraina este tensionată. Zeci de mii de oameni sunt în stradă şi cer demisia guvernului lui Mikola Azarov şi a preşedintelui Victor Ianukovici. Apeluri la reţinere vin dinspre Uniunea Europeană. Înaltul reprezentant pentru libertatea presei de la OSCE, Dunja Mijatovici, şi-a exprimat îngrijorarea pentru gradul de violenţă folosit de autorităţi împotriva presei şi a cerut oficial ministrului de externe, Leonid Kojara, a cărui ţară deţine preşedinţia OSCE, ca violenţa împotriva presei să nu fie tolerată. Potrivit OSCE, peste 40 de jurnalişti de la organizaţii media ucrainene şi internaţionale au fost bătuţi şi răniţi în timpul protestelor din ultimele zile. Cu ultimele informaţii despre evenimentele din Ucraina, revine la microfon Mircea Țicudean:
Mii de protestatari au ieșit și astăzi pe străzile Kievului, continuând să ceară demisia președintelui și guvernului în urma nesemnării Acordului de Asociere la UE.
Protestatari în apropierea guvernului, 2 decembrie x Protestatari în apropierea guvernului, 2 decembrie Astăzi demonstranții au blocat accesul în unele clădiri guvernamentale, iar alții au continuat să ocupe primăria și clădirea centralei sindicatelor. Mii de oameni s-au adunat în Piața Independenței, unde protestatarii au improvizat în cursul nopții baricade.
La sfârșitul săptămânii, sute de mii de oameni au demonstrat în centrul Kievului cerând reorientarea spre vest a politicii externe ucrainene. Demonstrațiile au fost cele mai mari ținute la Kiev de la ”revoluția portocalie” din 2004-2005.
Peste 200 de oameni au fost răniți în ciocnirile dintre demonstranți și forțele de ordine duminică lângă