Mâncarea nu se mai comandă acum direct la restaurant şi nici nu se mai ia la pachet. Ultimul an a însemnat extinderea aplicaţiilor de pe mobil.
Aplicaţiile de mâncare au cucerit utilizatorii în 2013. Începând din martie, românii au avut la dispoziţie din ce în ce mai multe programe prin care chelnerii nu mai sunt în restaurante, ci vin direct la birou, după câteva apăsări pe ecranul telefonului inteligent, fie el cu Android, fie cu iOS.
„Adevărul“ vă arată cum să comandaţi mâncare doar cu ajutorul telefonului mobil.
FoodPanda
A fost lansată în România în aprilie, deşi reţeaua este una extinsă în lume. Are peste 15.000 de restaurante indexate în baza de date în lume. Ralf Wenzel, directorul companiei, a explicat pentru „Adevărul“ de ce au succes aceste aplicaţii. „Toată lumea mănâncă. Nu e ca şi cum vinzi maşini de spălat sau produse care au o durată de viaţă de 20 de ani. Mănânci de trei ori pe zi. Uneori găteşti, uneori comanzi. Nu văd niciun motiv pentru care vreo persoană să nu vrea să folosească foodpanda. Am devenit lideri de piaţă în majoritatea ţărilor în care activăm“.
Foodpanda face bani de pe urma restaurantelor înscrise în platformă, nu de pe urma clienţilor. Fiecare restaurant plăteşte o taxă pentru fiecare comandă efectuată de cineva din platformă, care variază în funcţie de promovarea de care are parte restaurantul respectiv. Potrivit lui Dan Macarie, country manager în România, românii comandă din ce în ce mai mult mâncare sănătoasă şi bio, deşi rămân fani pizza.
CityChef, ultima apariţie
De o lună a apărut pe piaţă CityChef, o apliaţie de la Adonis Software, creatorii aplicaţiei Urban Hero, premiată de Ericsson. CityChef se bazează pe GPS-ul telefonului şi caută doar restaurantele din zona în care sunteţi. Astfel, evitaţi restaurante sau pizzerii foarte bune, dar care au o comandă minimă uriaşă.
Aplicaţi