Criza economică se va încheia, iar companiile nu vor mai folosi insolvenţa pentru a scăpa de probleme: ar putea putea fi două schimbările de anul viitor în raport cu 2013, potrivit opiniilor expirmate în cadrul evenimentului Pro-Gnosis, organizat de DC Communication.
La anul, se va încheia criza economică, iar Guvernul va reuşi două privatizări de anvergură şi va debloca două investiţii private strategice, este de părere Ioan Sturza, preşedintele Friburg Capital.
De asemenea, datorită noului cod al insolvenţei, oamenii de afaceri români nu vor mai folosi insolvenţa ca strategie de business.
Cu toate astea, alegerile vor aduce populism exagerat cu impact pe termen mediu, este de părere specialistul.
Unul dintre efectele descentralizării va fi apariţia primelor falimente ale autorităţilor locale, este de părere Dragoş Pâslaru, de la GEA Consulting. În opinia sa, motoarele creşterii pe termen mediu vor fi cercetarea, inovarea, creativitatea.
În opinia lui Mihai Pop, de la Ernst & Young România, "România va creşte ca pol logistic pentru regiunea CEE, iar Constanţa va fi locul de intrare/ieşire din regiune". Totodată, vor urma transformări pe piaţa băncilor: piaţa de servicii financiare îşi va continua consolidarea şi va urma o sciziune a pieţei cu jucători mari şi jucători de nişă.
Totodată, "investiţiile în energia nucleară în România nu vor căpăta materialitate în acest deceniu".
Fiscalitate
În ce priveşte fiscalitatea, în 2014 vom fi vom fi "martorii momentului în care sarcina fiscală va fi cântărită cantitativ – se va analiza cât de rezonabile sunt taxele – şi calitativ, din perspectiva procedurii", este de părere Mădălin Niculeasa, de la Niculeasa Litigators, Tax, Regulatory. De asemenea, este de părere specialistul, în 2014 "legislaţia neclară şi stufoasă va duce la o creşt