Arahidele nu sunt numai delicioase, ci şi foarte sănătoase pentru organism.
Arahidele conţin grăsimi monosaturate, care nu duc la probleme de sănătate sau obezitate. De asemenea, arahidele sunt bogate în substanţe nutritive, precum vitamina B3, triptofan, acid folic, antioxidanţi, vitamina E şi cupru.
Potrivit unui studiu, dacă consumi zilnic arahide scade riscul apariţiei bolilor cardiovasculare cu până la 21%. De asemenea, specialiştii în nutriţie recomandă şi dietă mediteraneană, ce conţine ulei de măsline, care nu numai că ajută în curele de slăbire, ci contribuie la o mai bună sănătate a inimii.
Arahidele sunt bogate în fibre, care ajută la digestia alimentelor. Untul de arahide este recomandat în astfel de situaţii. Arahidele previn apariţia cancerului, deoarece conţin fitosteroli, ce reduc riscul dezvoltării celulelor canceroase în organism. De asemenea, arahidele conţin antioxidanţi anti-îmbătrânire.
Funcţiile creierului pot fi îmbunătăţite de consumul de arahide. Astfel, persoanele care consumă arahide riscă mult mai puţin să se îmbolnăvească de Alzheimer. Îmbunătăţesc fluxul de sânge din creier şi grăsimile monosaturate menţin o stare bună de sănătate a creierului.
Consumul arahidelor este bun şi pentru sănătatea oaselor, deoarece conţin o mare cantitate de calciu, care joacă un rol important în dezvoltarea oaselor.
Un alt avataj al consumului arahidelor este că acestea previn apariţia calculilor biliari, o boală de care suferă mai mult femeile decât bărbaţii şi care se manifestă, printre altele, printr-un gust amar în gură, durere care iradiază spre inima, greţuri mari şi vărsături puternice.
Foto: viataverdeviu.ro
Arahidele nu sunt numai delicioase, ci şi foarte sănătoase pentru organism.
Arahidele conţin grăsimi monosaturate, care nu duc la probleme de sănătate sau obezitate. De asemenea, arahid