Trecem prin viaţă mânaţi de dorinţa de a deveni cea mai bună versiune a noastră, iar calitatea cea mai importantă de care avem nevoie este curiozitatea de a afla cât mai multe despre acele lucruri care ne interesează cu adevărat şi care ne ajută să ne dezvoltăm întregul potenţial. Atunci când Steve Jobs a transmis absolvenţilor de la Stanford îndemnul „Stay hungry, stay foolish!” se referea tocmai la capacitatea de a fi curios şi de a-ţi trăi viaţa dincolo de percepte false sau valori superficiale.
Sigur că fiecare are libertatea de a decide ce este mai important şi ce contează mai mult, însă indiferent de priorităţi, curiozitatea îşi poate găsi răspunsurile în paginile cărţilor... iar anumite cărţi au potenţialul de a hrăni orice minte (şi orice suflet).
Şi atunci, care ar fi acele „lecturi obligatorii” pentru dobândirea cunoştinţelor necesare bunei funcţionări în viaţa profesională? Răspunsul se va contura atât în cuvintele ce urmează, cât şi în cele pe care le voi aşterne în numărul următor al revistei. Aşadar, iată primele cinci cărţi din lista de lecturi pe care eu o consider obligatorie, în ordinea în care cred că ar trebui citite:
1.Continui să recomand Eficienţa în 7 trepte a lui Stephen Covey oricui îmi cere un „manual” de management, pentru că eu consider că atâta vreme cât ai principii corecte, te poţi descurca cu orice. Este un fel de lectură indispensabilă în călătoria dezvoltării personale. Am răsfoit-o de mai multe ori, în diferite momente, şi de fiecare dată am găsit-o actuală. De fiecare dată o validam funcţie de ceea ce devenisem eu la momentul respectiv.
Încă din deschiderea cărţii, Covey atacă tema principiilor şi valorilor personale, insistând asupra faptului că numai dacă ne concentrăm acţiunile pe ceea ce alegem să fim cu adevărat putem ajunge la reuşita personală. Covey vorbeşte despre comunicare în cuvint