Deputaţii vor dezbate un proiect de lege care prevede dispariţia "păcănelelor" care, susţin aceştia, creează dependenţă. Oana Lis ne spune că atât ea, cât şi soţul ei nu-şi pierd niciodată controlul atunci când joacă.
Jocurile de noroc de tip slot-machine ar putea dispărea din România. Deputaţii au pregătit un proiect legislativ care modifică ordonanţa privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc şi vizează scoaterea "păcănelelor" din toate spaţiile în care există acum, inclusiv din unităţile Loteriei Române. Singura excepţie o vor constitui cazinourile, care vor putea deţine acest tip de jocuri. "Din păcate, sunt foarte mulţi oameni care, în două-trei zile, îşi bagă tot salariul în aceste jocuri mecanice. Eu am fost preşedinte de club sportiv municipal şi am avut un handbalist care câştiga 2.200 de euro în municipiul Satu Mare, avea casă, masă, dar cheltuia toţi banii la «păcănele» şi după aia venea cu mâna întinsă şi cerea împrumut 10-20 de euro ca să poată trăi. Aceste jocuri de noroc acţionează ca un drog şi sunt foarte periculoase. În momentul de faţă, nu există, practic, nicio restricţie, oriunde pot apărea. În mare parte sunt în baruri, omul de rând acolo este obişnuit, în cartiere, în «bombe», barurile astea, din păcate, de acolo îşi iau câştigul, de la aceste «păcănele». Eu am văzut aparate în autogări, chiar şi în săli de sport", ne-a declarat deputatul Gabor Kereskenzi, unul dintre iniţiatorii proiectului de act normativ.
"Viorel are o sumă fixă cu care pleacă de acasă"
Oana Lis ne spune că, într-adevăr, fenomenul jocurilor de noroc a luat amploare. "În fiecare cartier, în fiecare zonă au apărut astfel de aparate, dar nimeni nu te obligă să mergi acolo. Pentru Viorel, este o plăcere să joace la păcănele. Are o sumă fixă cu care pleacă de acasă, nu ia mai mulţi bani ca să nu fie tentat, dar, ca