Mai multe persoane din conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie Iaşi sunt acuzate că ar fi atribuit, în anii trecuţi, contracte publice unor firme “de casă”. O sesizare în acest sens a fost înaintată şi Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Reporterii Adevărul au descoperit relaţii suspecte pe care reprezentanţii societăţilor ce ar fi fost favorizate le au cu Daniela Druguş, directorul administrativ al UMF. Şefii universităţii neagă toate acuzaţiile.
O serie de licitaţii publice organizate de Universitatea de Medicină şi Farmacie “Gr. T. Popa” sunt suspecte a fi trucate, potrivit unei sesizări înaintate recent Direcţiei Naţionale Anticorupţie. O sursă din cadrul instituţiei de învăţământ a explicat pentru “Adevărul” că procedurile de achiziţie publică din cadrul respectivelor licitaţii ar fi fost trucate de persoane cu funcţii de conducere la universitate, acuzaţiile îndreptându-se în special către Daniela Druguş, directorul administrativ al unităţii.
În documentul amintit remis DNA, obţinut de “Adevărul”, se arată că Druguş, alături de alte persoane din subordinea sa, ar fi făcut tot posibilul ca două firme din Iaşi să câştige mai multe contracte derulate de universitate, încălcându-se astfel legea şi procedurile de achiziţie publică.
Patronul unei firme, nevastă chiar la UMF
Una dintre firmele care, potrivit sesizării remise DNA, ar fi fost favorizată în anii precedenţi este SC Tec Telecom SRL Iaşi, una dintre cele mai mari societăţi din domeniul telecomunicaţiilor din Iaşi, condusă de omul de afaceri Daniel Zainescu. Potrivit datelor publice de pe site-ul SEAP, Tec Telecom a obţinut, de la conducerea UMF, mai multe contracte a căror valoare totală, oficială, s-ar ridica la peste 3 milioane de lei. Întâmplător sau nu, soţia afaceristului Daniel Zainescu, Dana, este angajată într-o funcţie de conducere la UMF Iaşi acolo unde es