* la Inspectoratul de Stat în Construcţii nu este înregistrată nicio autorizaţie de construcţie pentru amenajarea de mal executată în dreptul Trecerii bac "Stânca" * sâmbătă, un om a murit după ce un utilaj de zeci de tone s-a apropiat prea mult de albia fluviului şi s-a prăbuşit peste o platformă plutitoare * conducerea "Agricost", firma care administrează Trecerea bac "Stânca" spune că nu ştie nimic despre această lucrare * ancheta Inspectoratului Teritorial de Muncă a stabilit, însă, negru pe alb, că lucrarea a fost comandată de "Agricost"
Lucrarea care se desfăşura pe malul brăilean al Dunării, în dreptul Trecerii bac "Stânca", unde s-a produs teribilul accident de sâmbătă, 30 noiembrie, avea ca obiect realizarea unei platforme pentru îmbunătăţirea condiţiilor de acces pe bacul plutitor. Potrivit Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila, ce anchetează condiţiile în care s-a produs accidentul soldat cu un mort şi un rănit, proiectul se numeşte "Reabilitare rampe de acostare în punctele de trecere a Dunării cu bacul". Ca beneficiar al investiţiei figurează SC "Agricost" SRL - actualul administrator al terenului arabil din Insula Mare a Brăilei -, iar constructor este SC "Durabet Construct" SA Brăila. Există şi un subcontractant specializat în foraje, "Agisfor" SRL Bucureşti. Acestuia îi aparţine utilajul care s-a prăbuşit sâmbătă peste platforma metalică de acces pe bac. "Acestea sunt datele pe care le avem la ora actuală. Derulăm în continuare o anchetă, pentru a stabili în ce măsură au fost încălcate normele de protecţie a muncii", ne-a declarat, ieri, Dumitru Văduva, inspectorul şef al ITM Brăila.
Este posibil, însă, ca lucrarea să se fi desfăşurat fără autorizaţie de construcţie. În momentul de faţă, la Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) Brăila este înregistrată o singură autorizaţie acordată firmei "Agricost" SRL. Aceasta a