Familia Geanina şi Răzvan Tonea, de 38, respectiv 37 de ani, a pus bazele unei afaceri cu ouă de prepeliţă în satul Vadu din judeţul Constanţa în anul 2010 şi au investit în ultimii trei ani 1,8 mil. euro într-un abator şi într-o fermă cu o capacitate de 34.000 de capete.
Ideea acestui business le-a venit celor doi antreprenori în urmă cu cinci ani, când medicul pediatru le-a recomandat un tratament cu ouă de prepeliţă pentru creşterea imunităţii copiilor.
Au observat atunci că această industrie nu este foarte dezvoltată, că existau câteva ferme mici, iar carnea era în cea mai mare parte importată şi s-au hotărât să construiască propria fermă de prepeliţe.
„Ferma avea la momentul acela o capacitate de 5.000 de capete şi în paralel am lucrat la un proiect mai mare cu atragerea de fonduri europene, care să includă şi construcţia unui abator“, povesteşte Geanina Tonea, care este de profesie filolog. Nici soţul ei nu are experienţă în creşterea păsărilor, acesta fiind de profesie inginer. Continuarea pe ZFCorporate
Familia Geanina şi Răzvan Tonea, de 38, respectiv 37 de ani, a pus bazele unei afaceri cu ouă de prepeliţă în satul Vadu din judeţul Constanţa în anul 2010 şi au investit în ultimii trei ani 1,8 mil. euro într-un abator şi într-o fermă cu o capacitate de 34.000 de capete.
Ideea acestui business le-a venit celor doi antreprenori în urmă cu cinci ani, când medicul pediatru le-a recomandat un tratament cu ouă de prepeliţă pentru creşterea imunităţii copiilor.
Au observat atunci că această industrie nu este foarte dezvoltată, că existau câteva ferme mici, iar carnea era în cea mai mare parte importată şi s-au hotărât să construiască propria fermă de prepeliţe.
„Ferma avea la momentul acela o capacitate de 5.000 de capete şi în paralel am lucrat la un proiect mai mare cu atrag