Sir Alfred James Munnings a fost cunoscut in lumea artei, ca unul dintre cei mai buni pictori de cai din Anglia, dar si un dusman fatis al modernismului. Dupa Primul Razboi Mondial, operele sale devin extrem de apreciate, castigand mai multe premii de prestigiu, fiind numit Presedintele Academiei Regale de Arta.
Alfred Munnings s-a nascut in 1878 la Mendham, in Norfolk. Tatal sau conducea o moara pe apa raului Mendham. La varsta de 14 ani, Munnings intra ucenic intr-un atelier din Norwich, care se ocupa cu realizarea de desene pentru afisele publicitare din acea vreme. Timp de sase ani, cat timp isi va face ucenicia, va lua parte, in timpul sau liber, la cursurile scolii de arta din Norwich. Dupa terminarea uceniciei se va dedica in totalitate picturii si nici pierderea vederii la ochiul drept, intr-un accident, in 1898, nu il va opri sa picteze cu aceeasi determinare. Dovada este ca un an mai tarziu, doua dintre tablourile sale vor fi expuse la Expozitia Academiei Regale de vara.
Temele preponderente, pe care Munnings le-a abordat in picturile sale au fost scenele rurale, tiganii nomazi si mai ales caii. Numele sau a fost asociat cu Scoala de pictori Newlyn, locul in care a intalnit-o pe Florence Carter Wood, o tanara pictorita de care se indragosteste. Cei doi se casatoresc in 1912, dar aceasta incearca sa se sinucida atat in luna de miere, cat si doi ani mai tarziu, cand moare. Aceste evenimente dramatice din viata lui Munnigs au fost tema romanului scris de Jonathan Smith, care a fost ulterior transpus intr-un film, Vara in Februarie (Summer in February). In 1920, acesta s-a recasatorit cu iubitoarea de cai Violet McBride, care il incurajeaza sa primieasca comenzi de picturi de la societatile de arta, insa Munnings incepe sa devina un nume in ceea ce priveste pictura ecvestra, pentru picturile sale, care implica caii in scene de vanatoare si cur