Există mai multe metode pentru a ne îmbunătăți concentrarea, cum ar fi meditația sau yoga. Dar nu uita că ceea ce mâncăm afectează, de asemenea și funcția creierului nostru. Efectuarea alegerilor corecte în alimentație poate ajuta, de fapt, la îmbunătățirea concentrării și creșterea gradului de vigilență.
Iată câteva alimente care ne ajută la ridicarea nivelurilor de concentrare:
1. Cafeaua
Cofeina conținută în cafea este recunoscută în creșterea vigilenței și concentrării. Milioane de oameni din întreaga lume se bucură de o ceașcă de cafea în fiecare dimineață, pentru că ei cred că îi trezește și îi ajută să rămână focusați la locul de muncă. Cu toate acestea, prea multă cafea poate crește riscul de boli de inimă, astfel limitează-ți consumul de cafea la trei cești pe zi sau mai puțin.
2. Peștele
Tonul, somonul, heringul sau macroul sunt surse excelente de acizi grași omega-3, care ajută în mod direct activitatea creierului și promovează funcționarea corectă a acestuia. Consumul de alimente bogate în omega-3, a fost asociat cu un risc mai mic de demență și de accidente vasculare cerebrale. Se recomandă consumul a două porții de pește în fiecare săptămână pentru a menține creierul sănătos și activ.
3. Uleiul de măsline
Uleiul de măsline este, de asemenea, bogat în acizi grași omega-3, care ajută la îmbunătățirea concentrării și sprijinirea sistemului cerebral în mai multe moduri.
Citeste mai mult pe fitness-nutritie.ro
Citeste si Alimente care stresează organismul