Al doilea spital de ortopedie din ţară, care a funcţionat din 1908 la Eforie Sud, a fost închis de Consiliul Judeţean. Medicii au fost concediaţi pentru că nu există posturi pentru ei la clinica modernă din Spitalul Judeţean.
Şase reputaţi medici constănţeni din domeniul ortopediei au fost trimişi în şomaj. Se întâmplă la Eforie Sud, unde administraţia judeţului a decis desfiinţarea Spitalului de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală (SOTRM,) pe motivul reorganizării sistemului sanitar.
Din această vară, SOTRM a fost transformat în secţie exterioară Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Speriat de perspectivă, o parte din personalul medical şi-a cerut transferul, iar luni, 2 decembrie, nucleul care a rămas pe baricade a primit preaviz.
Asistentele au fost anunţate că au opţiunea unui post la care trebuie să se prezinte la o dată anume, în timp ce doctorii au fost înştiinţaţi că Spitalul Judeţean nu are locuri pentru ei, astfel că, până la finele lunii, au timp să-şi caute de lucru. În preaviz este specificat că pentru ei nu există în posturi „pe măsura pregătirii universitare şi profesionale“.
Medic adus de la Bucureşti
Spitalul din Eforie Sud a fost lăsat să moară, în timp ce Consiliul Judeţean pregătea ultramodernizarea Clinicii de Ortopedie-Traumatologie din Spitalul Judeţean, pentru care a alocat 10 milioane euro. Aici a fost adus şef doctorul Alexandru Octavian Şerban de la Spitalul Floreasca din Bucureşti, medic curant şi prieten apropiat al preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu. Medicul Şerban a venit împreună cu echipa sa de la Floreasca, completând astfel schema de personal.
„Falimentarea spitalului de la Eforie Sud a fost minuţios pregătită. Timp de 10 ani, Consiliul Judeţean Constanţa nu s-a implicat în nici un fel în menţinerea stării spitalului, nemaivorbind de