Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor ce se vor produce în intervalul 2 - 15 decembrie, în fiecare regiune a ţării. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.
Transilvania: în cea mai mare parte a intervalului de prognoză valorile termice vor caracteriza o vreme rece, cu medii ale minimelor de -7...-6 grade, chiar mai scăzute, -10...-8 grade, în jurul datei de 4 decembrie şi din nou între 9 şi 12 decembrie. În primele zile (între 2 şi 6 decembrie) temperaturile diurne vor fi -în marea lor majoritate- apropiate de cele specifice perioadei din an, cu medii de 1...3 grade. Însă după data de 7 decembrie, şi regimul maximelor va avea o abatere negativă faţă de mediile climatologice, fiind de aşteptat medii diurne negative, între -5 şi -2 grade.
Începând cu 6 decembrie, creşte probabilitatea de apariţie a ninsorilor, în general slabe cantitativ.
Maramureş: în primele zile ale intervalului, până în data de 6 decembrie, regimul termic va fi caracterizat de valori diurne apropiate de cele normale pentru perioada din an, respectiv medii ale maximelor de 2...3 grade. În schimb media temperaturilor minime se va situa sub pragul specific începutului de decembrie şi va fi de -5...-4 grade. Începând din 7 decembrie până spre sfârşitul intervalului de referinţă, răcirea vremii va determina temperaturi mai mici decât ar fi normal, atât la valorile diurne, ale căror medii se vor situa între -3 şi -1 grad, cât şi în privinţa minimelor, cu medii de -8...-6 grade.
În jurul datei de 7 decembrie va fi probabilitatea cea mai ridicată de ninsori, iar în rest vor fi condiţii de ninsori slabe, în special în a doua săptămână de prognoză.
Banat: în primele zile ale intervalului, până în data de 6 decembrie, regim