Cu ocazia Zilei Mondiale de luptă împotriva HIV/SIDA, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bihor a dat startul unei noi campanii de informare, testare gratuită şi consiliere a populaţiei. Conform doctoriţei Lucia Mihalache, numărul îmbolnăvirilor este în creştere în Bihor, anul trecut fiind depistate alte nouă persoane infectate.
DSP Bihor a fost ieri gazda lansării unei campanii de de informare, testare gratuită şi consiliere a populaţiei cu privire la HIV/SIDA, lansare la care au participat, printre alţii, dr. Daniela Rahotă, dr. Nicolae Călin Sonea, biologul Carmen Dinescu, sociologul Adina Lazăr, dr. Mariana Fericeanu, conferenţiarul universitar Petrişor Cismaş, dr. Lucia Mihalache şi inspectorul Elena Moţoc Chivari.
Evenimentul a început cu o prezentare a campaniei, făcută de dr. Nicolae Călin Sonea de la DSP Bihor, care a vorbit şi despre activităţile pe care instuţia le desfăşoară de ani buni împreună cu poliţia.
a spus Nicolae Călin Sonea. Biologul Carmen Dinescu de la DSP Bihor a spus că la fiecare cinci minute, în lume, o persoană se infectează cu HIV şi că tocmai de aceea campania trebuie adusă la cunoştinţa tinerilor, chiar şi prin intermediul reţelelor de socializare.
Doctoriţa Lucia Mihalache de la Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” din Oradea a prezentat un scurt istoric al modului în care a evoluat situaţia infectărilor din 1994 până în acest an.
a spus Lucia Mihalache.
Aceasta a fost completată de dr. Mariana Fericeanu de la DSP Bihor:
O altă îngrijorare, conform aceleiaşi surse, este legată de transmiterea mai departe a virusului, acolo unde există persoane cu studii superioare, chiar medici, care fac această greşeală.
Conferenţiarul universitar Petrişor Cismaş-Pruteanu de la Facultatea de Medicină şi Farmacie a Universităţii din Oradea a vorbit despre noutăţile pe care le-a făcut cercet