Sirianul Omar Hayssam a declarat luni, la Tribunalului Bucureşti, într-un nou termen al dosarului de înşelăciune şi delapidare cunoscut ca "Manhattan", că a vrut să facă şi politică, şi afaceri, însă, până la urmă, nu a rămas cu niciuna, iar acum plăteşte "preţul".
"Sunt o victimă, pentru că am lăsat firmele pe mâinile altora. Aşa este când vrei să faci şi afaceri, şi politică. Acum plătesc preţul pentru asta. Până la urmă, n-am rămas nici cu politica, nici cu afacerile. Multe dintre declaraţiile martorilor sunt sugerate de procuror la urmărirea penală", a spus Omar.
Sirianul a adăugat faptul că "nimeni nu este uşă de biserică", însă el nu şi-a produs să fraudeze statul român.
"Poate am făcut un impozit mai mic sau un TVA mai mare, însă, dacă stăteam să mă gândesc cum să fac aceste infracţiuni, n-aş mai fi avut timp de nimic şi cu atât mai puţin să candidez la un post de parlamentar", a mai spus el.
Tot la termenul de luni au fost audiaţi cinci martori, iar unul dintre aceştia, fost angajat al lui Omar Hayssam, a declarat că era administrator al mai multor firme, însă a descoperit acest lucru "întâmplător". "Am întrebat un notar dacă mai sunt administrator la alte societăţi şi nu mi-a dat niciun răspuns. Omar Hayssam a aflat de acest episod, m-a sunat şi mi-a reproşat acest lucru", a spus martorul, în faţa instanţei.
Martorul a adăugat, pe de altă parte, că a participat, în numele lui Omar Hayssam, la o licitaţie la care s-au vândut mai multe bunuri ce i-au aparţinut lui Nicolae Ceauşescu. El a explicat că s-a adus la licitaţie pentru ca presa să nu afle despre o eventuală astfel de achiziţie făcută de sirian.
Sirianul Omar Hayssam a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT în octombrie 2012, alături de fratele lui, Mohamad Omar, cumnatul său, Mihai Nasture, şi doi parteneri de afaceri, Viorel Vasile Mafteucă şi Doina Farl