Sylvia a decis ca, după o săptămână plină de concerte, să petreacă ziua de 1 Decembrie acasă, în intimitatea căminului, alături de partenerul ei, Dragoş. Artista a profitat de orele de linişte pentru a se relaxa în bucătărie experimentând noi reţete culinare pe care le-a învăţat de la un bun prieten, de profesie bucătar şef.
Astfel, în timp ce mulţi prieteni de-ai săi petreceau la munte sau în oraş, la parada militară, Sylvia s-a instalat comod în bucătărie şi a început să prepare salată de pui tras în soia şi Dorada Regală cu sos mediteraneean, migdale crocante cu garnitură de sparanghel sote.
Întreaga distracţie a ţinut-o pe solistă în bucătărie preţ de două ore, însă rezultatul a fost pe măsura aşteptării. “Mi-au ieşit exact aşa cum le-am testat prima dată la restaurant. Am avut reţeta scrisă pe hârtie şi m-am consultat cu amicul meu atunci când am întâmpinat probleme. De sărbători o să pregătesc o masă mare pentru toţi prietenii noştri chiar dacă asta înseamnă să stau o zi întreagă în bucătărie. Chiar mă relaxează”, declară artista.
Pentru cei interesaţi, acestea sunt reţetele preparatelor gătite de Sylvia.
Salată de pui tras în soia
Ingrediente:
Piept de pui dezosat -150 gr
Salată iceberg -1 buc
Soia sos - 30 ml
Aceto balsamico - 20 ml
Miere - 10 mg
Brânză brie - 50 gr
Ulei măsline - 15 ml
Miez de nucă - 30 gr
Susan alb – 5 gr
Sare - 3 gr
Piper negru - 2 gr
Puiul se taie julien şi se sotează în ulei de măsline. După ce a căpătat o culoare frumoasă, aurie, se adaugă sosul de soia şi aceto balsamico şi lăsăm să fiarbă la foc mic timp de 2-3 minute, după care adăugam susan şi miere pentru a echilibra gustul şi a da fermitate sosului rezultat.
Sala