IAȘI. Dosarul în care fostul președinte al Tribunalului Județean a dat în judecată Poliția ieșeană va începe în luna ianuarie a anului viitor.
Astfel, Judecătoria Iași a stabilit ca prim termen de judecată ala cestui proces ziua de 16 ianuarie. Pentru a doua oară în ultimii patru ani, judecătorul Radu Tărniceriu i-a chemat în judecată pe poliţiştii rutieri. Acum, magistratul transferat la Tribunalul Militar contestă o sancțiune primită pentru viteză.
Polițiștii l-au sancționat pe Tărniceriu pe motiv că acesta ar fi fost depistat de radar pe DJ 248 conducând cu 138 km la oră, într-o zonă în care limita de viteză era de 80 km la oră. Conform Codului Rutier, depăşirea cu peste 50 km/oră a vitezei legale aduce suspendarea permisului pentru 90 de zile.
Judecătorul a fost înştiinţat că i s-a suspendat permisul, însă el a atacat decizia la instanţă, considerând procesul-verbal ca fiind netemeinic și nelegal.
În iulie 2009, agentul rutier care l-a oprit pe Tărniceriu i-a spus că a fost depistat de radar circulând cu 95 km/oră în zona Metro, unde viteza maximă legală este de 60 km/oră. Atunci, amenda a fost de 360 de lei, dar Tărniceriu a atacat-o tot la Judecătorie, susţinând că nu depășise limita de viteză. Poliţiştii rutieri le-au comunicat judecătorilor că „din motive tehnice, dovada video nu poate fi prezentată instanţei“. Cu filmul de la radar voalat, judecătorul a câştigat acel proces.
IAȘI. Dosarul în care fostul președinte al Tribunalului Județean a dat în judecată Poliția ieșeană va începe în luna ianuarie a anului viitor.
Astfel, Judecătoria Iași a stabilit ca prim termen de judecată ala cestui proces ziua de 16 ianuarie. Pentru a doua oară în ultimii patru ani, judecătorul Radu Tărniceriu i-a chemat în judecată pe poliţiştii rutieri. Acum, magistratul transferat la Tribunalul Militar contestă o sancțiune primită pentru viteză. @N