Ziarul „Adevărul“ vă propune să descoperiţi, până pe 24 ianuarie, poveştile a 55 de români frumoşi, care ne fac mândri prin ceea ce fac în ţară sau de dincolo de graniţe. Campania „Cei mai frumoşi români“ a ajuns la a doua poveste, cea a gălăţeanului Floricel Cercel, maistru bucătar şi doctorand în industria alimentară.
Campania „Cei mai frumoşi români“ este despre viaţă şi despre învingători. Astăzi, vă prezentăm povestea lui Floricel Cercel, care a transformat meseria în artă, apoi, pasiunea l-a împins către cercetare. Este, pe scurt, povestea unui gălăţean, maistru militar bucătar şi doctorand în industria alimentară. După 40 de ani de viaţă, jumătate dintre ei petrecuţi în jurul bucătăriei, Floricel Cercel este convins că disciplina militară l-a ajutat foarte mult la atingerea performanţei în cercetarea produselor alimentare din carne. În prezent, Cercel este maistru militar bucătar la Unitatea Militară 264 din Galaţi, dar şi doctorand în ingineria alimentelor. La inundaţiile din toamnă, Cercel a gătit sinistraţilor din Galaţi.
Floricel Cercel s-a născut într-o comună de lângă Galaţi şi a terminat liceul de industrie alimentară, specializarea „Carne, lapte, legume, fructe“, în 1991. Apoi acontinuat cu o şcoală militară la Sibiu, tot pe parte de alimentaţie, devenind maistru bucătar. Facultatea a făcut-o, evident, tot în domeniu: Chimie Alimentară, Acvacultură şi Pescuit, în 1998. Un an mai târziu, Floricel a făcut parte cu mândrie din prima generaţie care s-a înscris la masterat. Disciplina, curajul, curiozitatea şi încăpăţânarea l-au ajutat să-şi atingă visul: să fie cel mai bun.
De la ce a pornit totul? „Am făcut o mâncare de varză, într-o seară, când mama a tăiat varza, dar n-a mai apucat să o prepare pentru că a fost internată la spital. Am preluat eu problema, am făcut mâncarea, a mâncat toată lumea, nimeni n-a păţit nimic. Chiar am primit