O echipa de cercetatotori de la Universitatea Nationala din Singapore a creat ceea ce ei numesc “Digital Taste Interface”. Dr. Nimesha Ranasinghe spune ca sistemul poate fi folosit si in jocuri video sau sa permite oamenilor sa impartaseasca mancare pe Internet.
Echipa lucreaza in prezent la o “acadea digitala”, proiect care ar urma sa permita oamenilor sa guste zaharul fara a consuma deloc. Pana in prezent cercetatorii au reusit sa reproduca, prin manipularea unor frecvente, temperaturi si curenti, senzatii de amar, sarat si iute.
Citeste si:Romania sociala: 600.000 de noi utilizatori Facebook in patru luniPrimele imagini: cum va arata noul Facebook?Facebook, afaceri solide sustinute de cresterea pe mobile
Cercetatorii nu au reusit inca sa reproduca senzatiile oferite de un al cincilea tip de gust, umami, tipic unor mancaruri ce contin ciuperci, varza si tomate.
O echipa de cercetatotori de la Universitatea Nationala din Singapore a creat ceea ce ei numesc “Digital Taste Interface”. Dr. Nimesha Ranasinghe spune ca sistemul poate fi folosit si in jocuri video sau sa permite oamenilor sa impartaseasca mancare pe Internet.
Echipa lucreaza in prezent la o “acadea digitala”, proiect care ar urma sa permita oamenilor sa guste zaharul fara a consuma deloc. Pana in prezent cercetatorii au reusit sa reproduca, prin manipularea unor frecvente, temperaturi si curenti, senzatii de amar, sarat si iute.
Citeste si:Romania sociala: 600.000 de noi utilizatori Facebook in patru luniPrimele imagini: cum va arata noul Facebook?Facebook, afaceri solide sustinute de cresterea pe mobile
Cercetatorii nu au reusit inca sa reproduca senzatiile oferite de un al cincilea tip de gust, umami, tipic unor mancaruri ce contin ciuperci, varza si tomate.