Quasi Pronti, reţeaua de restaurante fast-food care oferă ca produse principale pastele, specialităţile din paste şi pizza, toate pregătite rapid în faţa clientului, intenţionează ca anul viitor să deschidă un restaurant şi la Braşov. Reţeaua se dezvoltă în sistem de franciză pe piaţa românească, licenţa de master franciză fiind deţinută de Gabriela Gavojdea.
Primul restaurant Quasi Pronti din România a fost deschis în anul 2008, în Bucureşti, iar, ulterior, reţeaua de restaurante a fost extinsă treptat în mai multe oraşe din ţară. „2013 a reprezentat un an de consolidare al reţelei şi de eficientizare a operaţiunilor. Astfel, a fost deschisă o singură locaţie. În 2014 însă planificăm deschiderea a încă trei restaurante în Bucureşti, Iaşi şi Braşov ”, spune Gabriela Gavojdea.
Deschiderea unui restaurant Quasi Pronti necesită o investiţie de aproximativ 30.000 de euro, la care se adaugă taxa de franciză de 10.000 de euro şi 5.000 de euro taxa de training. Un restaurant Quasi Pronti poate fi deschis în maximum 2 luni, însă reprezentanţii companiei au şi experienţa deschiderii unei unităţi în 9 zile. Potrivit reprezentanţilor companiei, investiţia poate fi recuperată în circa 1-2 ani de la demararea afacerii.
PRIMUL QUASI PRONTI a fost deschis în anul 1999, în oraşul Aveiro din nordul Portugaliei, de către familia Ribeiro. Francizorul portughez oferă francizaţilor reţetele după care sunt pregătite preparatele, reţete care îmbină influenţele italiane cu cele braziliene, deprinse de familia Ribeiro în perioada în care a trăit în Brazilia.
Quasi Pronti, reţeaua de restaurante fast-food care oferă ca produse principale pastele, specialităţile din paste şi pizza, toate pregătite rapid în faţa clientului, intenţionează ca anul viitor să deschidă un restaurant şi la Braşov. Reţeaua se dezvoltă în sistem de franciză pe piaţa românea