Scris de Adriana Barbu - Cu Glad Varga despre cât de simplu este să faci bine, despre activităţile de voluntariat, Gala Voluntarilor şi centrul de excelenţă pentru elevi.
JURNAL ARĂDEAN. Recent, aţi anunţat că, aproape de sfârşitul anului, la Arad, va avea loc un eveniment important, în cadrul căruia se va lansa un proiect la fel de important. În ce stadiu se află pregătirile pentru Gala Voluntarilor?
GLAD VARGA. Cea de-a treia ediţie a Galei Voluntarilor a fost programată să se desfăşoare în 20 decembrie, la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad. În acest moment, organizatorii continuă să primească nominalizări pentru premierea unor proiecte şi a unor personalităţi locale care s-au implicat în proiecte de voluntariat. Apoi, o comisie va analiza aceste nominalizări urmând să-i desemneze pe cei care vor primi anul acesta, în premieră, trofeele de excelenţă. Gala Voluntarilor va reuni, în acest an, tot în premieră, voluntari şi coordonatori de voluntari, agenţi economici care s-au implicat şi îşi implică angajaţii în proiecte de voluntariat, asociaţii de caritate, care de-a lungul anilor au derulat proiecte în sprijinul comunităţii. În cadrul ediţiei din acest an a Galei vom pune bazele Centrului de Excelenţă pentru Elevi.
JA. Vă rugăm să ne dezvăluiţi câteva repere cu privire la Centrul de Excelenţă pentru Elevi.
G.V. Consider că Aradul are nevoie de un astfel de proiect care să se înscrie în rândul acţiunilor şi demersurilor pentru câştigarea titlului de Capitală Culturală Europeană în anul 2021. De ce spun asta? Pentru că acest centru poate să fie un laborator de formare şi cultivare a unor talente care să devină, în viitor, ambasadori ai oraşului în diverse domenii. De fapt, scopul acestui centru va fi să-i ajute pe elevii care au rezultate de excepţie la învăţătură, dar, care, din cauza situaţiei sociale, nu pot să îşi canalizeze toate capacit