O parte din sondele de extracţie din Bahna acoperă găurile administraţiei. Bugetul comunei Boghicea crește din vânzarea balastului și închirierea utilajelor.
Administraţiile publice locale caută, în fiecare an, soluţii pentru creşterea încasărilor la bugetul local. Administraţia publică locală de la Bahna deţine un parc auto bine dotat, din care scoate bani. Surse de venituri sunt şi păşunile comunale, dar şi sondele de pe cuprinsul comunei. Primele sonde de extracţie au apărut în satele Țuscani, între Broşteni şi Arămeşti, şi sub dealul Arămeştilor, spre Liliac, din anii ’60. “Pe teritoriul comunei există 50 de sonde. Chiar dacă multe sunt închise, primim bani de la firma care exploatează zăcămintele din comună, pentru terenul pe care îl foloseşte”, a explicat Liviu Cristian Ploşniţă, primarul comunei Bahna.
Pe lângă taxe şi impozite, în casieriile primăriilor intră şi banii obţinuţi din închirierea utilajelor aflate în dotarea acestora. “Pentru a nu fi nevoit să solicit la vecini utilaje, am achiziţionat utilaje şi echipamente necesare atât pentru lucrările pe care le realizează primăria, cât şi pentru populaţie”, a spus Eugen Mihai, primarul comunei Boghicea.
În câţiva ani, administraţia publică locală de la Boghicea şi-a dotat parcul auto cu utilaje multifuncţionale care sunt folosite în agricultură, construcţii, precum şi la deszăpezirea drumurilor.
Primăria Boghicea deţine şi un depozit destinat populaţiei comunei, plin cu pietriş şi nisip. Atunci când oamenii vor să facă lucrări în gospodărie, apelează la primărie. Închirierea utilajelor şi vânzarea balastului aduc lunar alte venituri în bugetul local.
O parte din sondele de extracţie din Bahna acoperă găurile administraţiei. Bugetul comunei Boghicea crește din vânzarea balastului și închirierea utilajelor.
Administraţiile publice locale caută, în fiecare an, soluţii pentru c