Procurorul George Mărgărit, acuzat de DNA că a jucat la poker banii destinaţi unui flagrant, va fi cercetat în libertate, a decis definitiv un complet de cinci judecători de la instanţa supremă, care a menţinut o hotărâre a unui complet de trei.
Procurorul a fost prezentat, în 28 noiembrie, cu propunerea de arestare preventivă, iar un complet de trei judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis să respingă solicitarea anchetatorilor anticorupţie.
Ulterior, procurorii DNA au atacat decizia, cu recurs, iar ICCJ a decis definitiv, luni seară, cercetarea lui Mărgărit în libertate. El are, totuşi, interdicţie de a părăsi ţara.
Preşedintele Traian Băsescu a semnat, tot luni, decretul privind eliberarea din funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău, prin demisie, a lui George Mărgărit.
Faptele pentru care este cercetat Mărgărit s-ar fi produs în perioada când acesta lucra la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Buzău.
Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a transmis iniţial cererea de arestare preventivă Curţii de Apel Bucureşti (CAB), iar aceasta a respins propunerea, în 14 noiembrie, lăsându-l liber pe fostul procuror DIICOT.
Decizia Curţii de Apel Bucureşti a fost contestată de procurorii DNA la instanţa supremă, care a judecat dosarul în 20 noiembrie.
Procurorul DNA a invocat atunci o excepţie a competenţei de judecare a propunerii de arestare preventivă făcută în cazul lui Mărgărit, arătând că nu Curtea de Apel, ci instanţa supremă trebuie să judece în fond şi ulterior în recurs acest dosar.
Magistraţii ICCJ au admis excepţia invocată de procuror, au casat decizia Curţii de Apel Bucureşti şi au dispus trimiterea cauzei la Secţia Penală a instanţei supreme, pentru judecarea pe fond a propunerii de arestare preventivă a lui