Oamenii de ştiinţă au scanat creierele a 949 de subiecţi, bărbaţi şi femei, cu ajutorul aparatului RMN. Rezultatele arată diferenţe importante între felul în care funcţionează creierele femeilor şi cele ale bărbaţilor.
Cercetătorii din Statele Unite au realizat un studiu pentru a afla dacă există o explicaţie ştiinţifică pentru ceea ce oamenii ştiu dintotdeauna: creierele bărbaţilor şi ale femeilor funcţionează diferit, anunţă dailymail.co.uk. Utilizând imagistica prin rezonanţă magnetică, oamenii de ştiinţă au cartografiat conexiunile dintre diferite părţi ale creierelor subiecţilor. Rezultatele par să susţină teoria că bărbaţii ar fi de pe Marte şi femeile de pe Venus, deoarece creierele lor reacţionează diferit şi au moduri de acţiune diferite atunci când sunt confruntate cu diferite sarcini, scrie Mediafax.
Studiul a implicat 949 de subiecţi, 428 de bărbaţi şi 521 de femei, cu vârste cuprinse între 8 şi 22 de ani, fiind cea mai mare investigaţie de acest fel. Participanţii au fost împărţiţi în trei grupe de vârstă, de la 8 la 13 ani, de la 13 ani şi 4 luni la 16 ani şi de la 17 la 22 de ani. Rezultatele arată că la cei mai tineri dintre participanţi diferenţele sunt minore, însă aceste se accentuează odată cu vârsta.
Cercetarea arată că femeile realizează conexiuni mult mai bune decât bărbaţii între partea stângă a creierului şi cea dreaptă, în timp ce subiecţii de sex masculin prezintă o activitate cerebrală mai intensă în zone specifice ale creierului, în special în cerebel, care controlează aptitudinile motorii. Deasemenea, bărbaţii realizează legături mai puternice între partea frontală a creierului şi cea din spate, ceea ce le conferă abilitatea de a percepe informaţii mai rapid şi de a le aplica imediat pentru a rezolva sarcini complexe.
Comentarii.
Oamenii de ştiinţă au scanat creierele a 949 de subiecţi, bărbaţi şi femei, cu