Chiriile locuinţelor din Bucureşti s-au redus în ultimul an cel mai mult în zonele centrale, declinul ajungând până la 12,5% la două camere în 1 Mai şi Moşilor, în timp ce în cartierele "muncitoreşti" a fost consemnată o contanţă sau chiar creşteri, de până la 10% tot la două camere în Crângaşi.
Potrivit unei analize Imobiliare.ro, în ultimul an tendinţa de scădere a chiriilor a fost mai vizibilă în zonele "bune" ale Capitalei, în timp ce preţurile cerute pentru locuinţele din cartierele "muncitoreşti" s-au menţinut mai degrabă constante sau chiar au crescut, pe alocuri.
Analiza Imobiliare.ro ia în calcul variaţia preţului mediu cerut pentru apartamentele cu una, două şi trei camere în 18 cartiere bucureştene, între octombrie 2012-octombrie 2013.
În cazul garsonierelor, în perioada menţionată cel mai mult s-au ieftinit cele din cartierul 1 Mai, declinul fiind de 7,1%, până la un preţ mediu de listare de 260 de euro pe lună. Pe locul al doilea în top se situează zona Dorobanţi-Floreasca, cu un minus de 6,3%, până la un nivel de 300 de euro pe lună.
Berceni este singurul cartier din categoria celor "low-cost" unde preţurile au scăzut în ultimele 12 luni (-4,3%), până la 220 de euro pe lună.
În cele mai multe dintre cartierele bucureştene, chiriile pentru garsoniere s-au menţinut relativ constante în ultimul an, însă în unele zone au fost înregistrate şi scumpiri.
În mod interesant, cele mai semnificative majorări au avut loc în zonele cu cele mai mici preţuri. Cap de afiş este cartierul Militari, cu un avans de 8,3% al preţurilor pentru apartamentele cu o cameră, până la 249 de euro pe lună. Acesta este urmat de zonele Drumul Taberei (+4,5%) şi Titan (+4,3%).
Pe segmentul locuinţelor cu două camere, variaţiile de preţ au fost mai numeroase, majoritatea acestora fiind trenduri negative.
În zonele 1 Mai şi Moşi